vertigo passage

January 30, 2010

The end concept is a combination of Idea 3 and 5, as presented before. The context is that of the city hall of den Haag, which is an ideal building to place the concept as a connection between the two wings. The height and lightness of the environment suit the project fine. It is a glass passage, as explaned in idea 3-5:

Idee 3: het derde concept speelt in op de perceptie van openheid en hoogte. Het concept vind zich plaats hoog in een flatgebouw. Een overloop tussen twee kamers is volledig van glas: vloer, plafond en zijwanden. Door de gang smal te houden forceert de situatie de persoon zich naar buiten te richten, de openheid in. De glazen stulp geeft de illusie van openheid, transparantie, een brede horizon, terwijl het natuurlijk een gesloten, smalle gang is tussen twee kamers. Een bijkomend effect is dat letterlijke vertigo in deze situatie ook kan optreden, de glazen ondergrond geeft natuurlijk de illusie van het afwezig zijn van de vloer en een vrije val.

Idee 5: het laatste concept speelt tevens in op het gevoel van paranoïde. Dit scenario speelt zich af tussen drie glazen gangen tussen twee kamers. De passanten in de middelste gang zullen zich bekeken voelen door de passanten van de andere twee gangen, die de ervaring van observator hebben.

the location of the project:


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: